Dagelijkse Groenmarkt, Den Haag

Dagelijkse Groenmarkt, Den Haag. Terwijl ik zat te dubben of ik mijn tekening als mislukt moest beschouwen, omdat ik niet goed had nagedacht over het perspectief, kwam er een zwerver naar me toe. ‘Dag meneer, hoe gaat het?’ ‘goed.’ ‘Bent u kunstenaar?’ ‘Nee, dit is een hobby.” ‘Wat bent u dan?’ ‘Onderwijzer.’ ‘Mijn moeder ook.’ Hij noemde de naam van de school van zijn moeder. Klonk bekend. Toen hij zei hoe zijn moeder heette, wist ik het zeker: ik had bij haar stage gelopen, in mijn eerste jaar op de Pabo. ‘Dus u kent mijn moeder? Shit man, wat is de wereld klein!’ Hij vertelde dat zijn moeder veel verdriet om hem had. Ondanks de hitte had hij een jas aan, dat was voor vannacht, zei hij. Zijn slaapplaats was onder een brug. Ik gaf hem het muntgeld dat ik in mijn portemonnee had. Hij wees me nog op een pinautomaat vlakbij, maar dat ging mij weer te ver. Hij prentte mijn naam goed in mijn hoofd en beloofde de groeten te doen aan zijn moeder. Zij is inmiddels ook met pensioen.

Een gedachte over “Dagelijkse Groenmarkt, Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.