Homeruslezing

Gisteren met Paulina, Wim en Annegien naar Leiden gefietst, om daar te winkelen te lunchen en te genieten van het mooie weer.

Aan het eind van de middag ging ik naar De Homerus Lezing, gehouden door Ilja Leonard Pfeiffer, in het Rijksmuseum voor Oudheden.

Ilja Pfeijffer nam ons in zijn betoog mee in, van Homerus via Alkibiades naar Star Trek en weer terug. Daarbij stelde hij onder andere dat je met fictie de waarheid dichter kunt benaderen dan met het bestuderen van bronnen.

Paulina, Wim en Annegien moesten wat langer op me wachten dan verwacht, want de lezing liep een half uur uit.

Vandaag ga ik naar de lezing “Herinneringen van Hadrianus”. Het is de week van de klassieken , vandaar.

Ik ben van plan de roman Alkiabiades te gaan lezen.

8 gedachten over “Homeruslezing

    1. In het boek kijkt de oude doodzieke keizer Hadrianus terug op zijn leven als heerser, minnaar en kunstliefhebber. Het is geschreven in de vorm van een lange brief aan zijn opvolger. Ik vond het mooi boek, geloofwaardig, het zou voor mijn gevoel echt de autobiografie van Hadrianus kunnen zijn, maar ook moeilijk te lezen door de vele verwijzingen naar landen, steden, veldslagen en personen.
      Ik moest veel opzoeken, daardoor vorderde ik maar langzaam.

      Like

      1. Bedankt Geert. Ik hoorde van veel mensen dat ze er niet of nauwelijks doorheen kwamen. Jij hebt dus doorgezet, ondanks het vele opzoeken. Ik heb Grand Hotel Europa gelezen en dat had van mij de helft dunner gemogen. Ik weet niet of ik Alkibiades wil gaan lezen…

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.