Weeshuis

Weeshuis der Hervormden, Nieuwe Haven, Schiedam. Eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Met de opbrengsten van een goede doelen loterij werd de bouw van het weeshuis in 1605 bekostigd. In 1779-1782, een periode van welvaart en bouwactiviteit in Schiedam, werd dit eerste gebouw grotendeels door nieuwbouw vervangen. Op de voorgevel staan de beelden van ‘Jan en Kaat’ in weeshuiskledij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.