Kruithuis

Kruithuis, Schiekade, Delft. Op 12 oktober 1654 ontplofte Het Secreet van Holland, een kruitopslag in het centrum van Delft. Deze donderslag blies hele straten weg, en eiste een groot aantal slachtoffers, onder wie Carel Fabritius, de schilder van ‘t Puttertje.Toen er plannen waren om een nieuwe kruitopslag te bouwen, gebeurde dit op een veilige plaats buiten de stadsmuren. Het fraaie kruithuis van Pieter Post ligt ‘op een kanonschot afstand’ van de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.