De Vrijheid

Twee molens in Schiedam. De voorste molen heet De Vrijheid en is in 1785 gebouwd als brandersmolen, voor het vermalen van gemout graan, zodat het kon worden gebruikt in de jeneverdistilleerderijen. De naamgevers lieten zich inspireren door de Amerikaanse Revolutie (1775-1783), waarin de Verenigde Staten zich onafhankelijk wisten te maken van Groot Brittannië. De Vrijheid is nog dagelijks in bedrijf voor diverse bakkers, branderijen, horeca, en molenwinkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.