De Postzegelboom

De postzegelboom, Noordeinde, Den Haag. Deze paardenkastanje voor paleis Noordeinde is rond 1883 geplant. De boom dankt haar naam aan de postzegelverzamelaars die onder de boom verzamelden om postzegels te ruilen, kopen of verkopen. Op woensdagen en zaterdagen konden er wel honderd filatelisten tegelijk onder de boom staan voor de beste koopjes.

Het was vandaag wel erg koud! Ik heb geprobeerd met een handschoen aan te tekenen, maar dat lukte niet best.

Ik zat bij het Monument Koningin Wilhelmina. Voor me op de grond was een windroos met in het Latijn en in het Nederlands de volgende spreuk: saevis tranquillus in undis = rustig temidden der woedende golven. Dit was de lijfspreuk van Willem van Oranje.

Op de grond werd een windroos geplaatst met een spreuk in het Latijn en het Nederlands: saevis tranquillus in undis = rustig temidden der woedende golven. Dit was de lijfspreuk van Willem van Oranje. De tekst staat ook op het standbeeld op het Plein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.