Strike a pose

In het Fotomuseum de tentoonstelling Strike A Pose (Mondriaan en fotografie) bekeken. Terwijl ik aan het tekenen was, sprak een man mij aan. Hij zag een groot contrast tussen het uiterlijk van Mondriaan en zijn werk: “achter iemand met het uiterlijk van een kantoorklerk, zou je geen groot kunstenaar verwachten.”
Bij het verlaten van het museum werd ik staande gehouden door een wat oudere man die vroeg of ik belangstelling had voor zijn boek met foto’s van Nederlandse landschappen. ”Nee, dat heb ik niet, ik heb net al zoveel foto’s bekeken”, was mijn antwoord. Daar had hij begrip voor.

https://www.fotomuseumdenhaag.nl/nl/tentoonstellingen/mondriaan-en-fotografie

Vanochtend heb ik mij bij het doorspitten van de Volkskrant weer een oplettende lezer getoond. In een reportage over de tentoonstelling Strike A Pose stond dat een vakantiekiekje met daarop een jolige Piet Mondriaan uit de nalatenschap van de in 1998 overleden weduwe van Simon Maris kwam. Dat kon volgens mij alleen als die weduwe stokoud was geworden, of als ze op zeer jonge leeftijd met een een bejaarde Maris was getrouwd. Even googelen, en ik wist dat het om de nalatenschap van de dochter ging. Dat heb ik de lezersredactie laten weten. Ik kreeg gelijk antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.