De Stenen Baak, Brielle

Tegen half vier vanmiddag liep ik de trap op naar de heuvel waarop de vuurtoren staat. “Wil je naar boven? Ik ben van de toren”, zei een man die daar op een tuinstoel voor zijn auto zat. Hij zat daar al vanaf half twee, ik was de eerste bezoeker deze middag. Hij vertelde mij dat hij sinds kort, tijdens bezoekuren, de geuzenvlag boven op de toren zet. Die trekt bezoekers. De welstandscommissie is daar niet gelukkig mee, omdat de vlag afbreuk zou doen aan het historische karakter van het bouwwerk. Toen ik deze tekening maakte was de vlag al gestreken.

Uitzicht bovenop de toren.

https://www.historischmuseumdenbriel.nl/nl/bezoek-brielle-en-omgeving/stenen-baak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.