Markt in Rotterdam

Ik zat op een bank voor Station Blaak tussen een moeder en haar zoon van een jaar of negen in. “Bent u architect?”, vroeg de jongen. Toen zij vertrokken kwam er een oude man naast me zitten. Zijn vrouw was op de markt. Hij was scheepsmachinist geweest. Mooi werk, maar het gaf spanningen thuis: hij op zee en zijn vrouw met twee jonge kinderen thuis. Zijn zeevarend bestaan gaf hij op, om thuis de rust te bewaren. Hij werd docent scheepvaarttechniek op een HTS in Utrecht. “Nooit geen spijt van gehad!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.