Gevelsteen

Sintmartinus_2 Op de Stille Bierkade wees mijn broer Wim mij vanmiddag op bovenstaande gevelsteen. Sint Maarten snijdt zijn mantel door midden. Een bedelaar kan zich met de helft van Maartens mantel wapenen tegen de kou. Vanwege dat doormidden snijden van zijn mantel is Sint Maarten blijkbaar de patroonheilige van de snijders (kleermakers) geworden. Dus ook van mijn familie, onze achternaam is Snijders.

4 gedachten over “Gevelsteen

 1. Bij toeval kwam ik op jouw site terecht, prachtige tekeningen! Zag dit pietendiploma en vond de pieten echt prachtig. Een dag later komt mijn neefje met t-shirt van de kruidvat langs met deze pietjes erop. Heb je ze verkocht aan Kruidvat of heb je ze zelf ook nagetekend. Ik ben heel benieuwd!

  Like

 2. Beste Roosmarijn,
  Ik heb die Pietjes uit mijn hoofd getekend. Van het Kruidvat is me niks bekend. Als het echt dezelfde Pietjes zijn, dan zal iemand het er wel op hebben laten drukken.
  Groet,
  Geert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.