’t Huys Dever

’t Huys Dever, Lisse. In 1182 bestaat Lisse uit slechts vijf boerderijen. Dirk van Kleef trouwt dat jaar met Margaretha, dochter van graaf Floris III, mogelijk in een houten woontoren op de plek van het huidige Huys Dever. In de jaren zestig toerde Jan Bouman door Nederland om merkwaardigheden te tekenen en te beschrijven voor zijn Volkskrant rubriek ”het merckwaerdigste meyn bekent”. ’t Huys Dever was destijds nog een ruïne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.