liften

In de zomer van 1975 ben ik met een vriend en klasgenoot naar België gelift. Hij was 15 jaar, bijna 16, en ik 17. Onlangs kwam ik hem na jaren weer tegen. Gisteravond hebben we in eetcafé De Freule herinneringen opgehaald aan die liftvakantie. Herinneringen die zeer uiteen bleken te lopen. Wat we allebei nog wisten, was dat we bij Eindhoven ’s ochtends door de politie gewekt werden. We lagen daar in de bosjes langs een verkeersweg te slapen. Toen het de avond ervoor niet meer lukte een lift te krijgen, hadden we daar ons bivak opgeslagen. We waanden ons onzichtbaar vanaf de weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.