Korte Mare

Op een bankje, Korte Mare, Leiden. Voor het eerst sinds mijn Coronabesmetting vorige week zaterdag weer naar buiten. Een vrouw kwam naast me zitten. We raakten aan de praat. Ze was wat ouder dan ik en al een paar jaar met pensioen. Ze woonde al jaren in Leiden, maar was opgegroeid in Den Haag, in dezelfde wijk als ik, zo bleek: Bouwlust, zij in de Rade, ik in de Otterrade. Ze had zelfs een tijdje op dezelfde lagere school gezeten als ik. Uit haar verhalen maakte ik op dat de juffen en meesters destijds aan haar hun handen vol hadden. Vooral één juf moest het ontgelden. “ Hoe heette ze?”… “Juffrouw Winter.”… “Oh, dat was mijn juf in de eerste klas, ik vond haar hartstikke aardig!” Ze schudde haar hoofd. “Het was een dief. Ze pikte mijn vastentrommeltje in. Dat zat in mijn kastje. Ik keek er alleen maar naar! Volgens mij heeft ze er nog uit gesnoept ook!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.