Week 46 in groep 5 van De Parkiet

Om cijfers te verzamelen voor het eerste rapport heb ik de laatste tijd veel toetsen gegeven. De kinderen noemen me nu het Toetsenmannetje.

Vanmiddag boog groep 5 zich over de natuurtoets “De aarde is uniek”. Wie na het maken van de toets tijd over had kon een tekening maken van een fantasiedier dat zich heeft aangepast aan zijn leefomgeving.

Bij rekenen maakten de kinderen deze week verhaaltjessommen (zie bijlage). Heel moeilijk vinden ze dat! Ik hamer er altijd op dat ze hun oefenschrift moeten gebruiken. Alles wat je opschrijft hoef je niet meer te onthouden en opschrijven helpt bij het ordenen van je gedachten. Het kost me veel moeite hen daarvan te overtuigen.

Bij spelling draaide het vanochtend om de ge-, be- en ver- woorden.

Vanmiddag hebben we met taal woordtrappen gemaakt.

Dinsdag hebben we de feestdis voor het herfstfeest van de Boze Heks afgemaakt.(Zie bijlage.) Voor het stempelen met onze zelggesneden aardappelstempels gebruikten we ecoline. Zoals u waarschijnlijk gemerkt hebt was je dat niet één twee drie van jehanden. De kinderen en ik hebben ons best gedaan onze kleren schoon te houden. We hopen dat we daarin geslaagd zijn.

Ons onderzoek naar de kleding van de Sint leverde mooie tekeningen op.

Dit jaar maken de kinderen voor het eerst Sinterklaasurprises voor elkaar. Waarschijnlijk gaan ze morgen bij meester Ruben al lootjes trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.