Bijbelverhalen

Brushes_0001Vandaag vroeg ik de kinderen of ze nog wisten welke Bijbelverhalen ik dit schooljaar verteld heb in de klas. Na een aarzelend begin wisten ze er heel wat te noemen. David en Goliath, dat herinnerden ze zich allemaal nog. Een jongen noemde het verhaal van een vrouw die zich aan het wassen is, terwijl twee oude mannetjes stiekem naar haar gluren: Suzanne en de ouderlingen. Waarschijnlijk herinnerde die jongen zich dat tafereel, omdat ik het schilderij van Rembrandt erbij heb laten zien. De kinderen noemden ook Odysseus en de Cycloop (uit de Odyssee) en de Groene Ridder (een Arthurverhaal).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.