Amsterdam

grachtenpand2 grachtenpand1 grachtenpand3Vandaag ben ik naar Amsterdam geweest. Ik had me ingeschreven voor een studiedag over Karel de Grote op de Vrije Universiteit. Vooraf, in de pauze en na afloop heb ik wat schetsen gemaakt van grachtenpanden.

Dit jaar is 1200 jaar geleden dat Karel de Grote overleed. In Aken, waar Karel de Grote de laatste jaren van zijn leven woonde, en waar hij een paleis liet bouwen, zijn drie grote tentoonstellingen gewijd aan Karel de Grote. Volgens onze docent zijn er unieke Karolingische kunstvoorwerpen te zien. Misschien ga ik er deze vakantie nog naartoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.