Het Schrijversfeest

Dennis_0002

Huub van der Lubbe

Tiziano Perez interviewt Geert Mak over de ontvangst van zijn boeken in het buitenland.

Vandaag heb ik in het Theater aan het Spui het Schrijversfeest bezocht. Het Schrijversfeest vormde de feestelijke afsluiting van Writers Unlimited met een programma vol schrijvers en andere gasten. Op het programma stonden onder andere optredens van dichter Alfred Schaffer, Geert Mak, de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog, Tom Lanoye, literatuurcritica Elsbeth Etty, fluitist Ronald Snijders en zanger/dichter Huub van der Lubbe.

In het Schrijversfeest was de uitreiking van de Jan Campert-prijzen opgenomen, de literatuurprijzen van de Gemeente Den Haag, met onder andere de uitreiking van de Constantijn Huygens-prijs voor een geheel oeuvre. Die prijs werd uitgereikt aan Tom Lanoye. De Zuid-Afrikaanse schrijver Antjie Krog hield voor hem een lofrede.

De F. Bordewijk-prijs was voor Pier en Oceaan van Oek de Jong. De roman werd aangeprezen door literatuurcriticus/emeritus hoogleraar Jaap Goedegebuure. Componist en dichter Micha Hamel kreeg de Jan Campert-prijs voor zijn dichtbundel Bewegend doel. Schrijfster/journaliste en voormalig topsporter. De bundel werd ons aanbevolen door Bettine Vriesekoop. De Nynke van Hichtum-prijs voor jeugdliteratuur was voor Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Dat boek werd aangeprezen door bioloog en schrijver Tijs Goldschmidt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.