ZEBRA ZEBRA

Vandaag was Groep 4  te gast op de speciale VIP-middag in het Theater aan het Spui. De middag stond in het teken van ZEBRA ZEBRA, een theaterstuk voor kinderen. De Dresscode was zwart/wit.
“Als een wilde zebra zomaar opduikt in een stadje raakt iedereen in rep en roer. Zeker omdat er steeds meer zebra’s lijken te verschijnen. Met de komst van de zebra’s verandert alles en raakt iedereen op drif…t. Maar een ding is duidelijk: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.”
Kinderen ouders en leerkrachten werden bij aankomst onthaald op champagne aan een prachtig gedekte dis vol centendrop en pepermuntjes.
Groep 4 had meegedaan aan de wedstrijd “theaterkleding ontwerpen.”  Maar helaas, geen van onze ontwerpen viel in de prijzen. Het niveau van de inzendingen was dan ook erg hoog, dat toonde de tentoonstelling in de ontvangstruimte van het theater wel aan.
De winnende ontwerpen werden door de trotse ontwerpers, twee meisjes die toevallig allebei Eliza heten, zelf geshowd op de catwalk. Het naaiatelier van het theater hand hun ontwerpen op maat uitgevoerd.
Na de bekendmaking van de winnaars gingen alle kinderen met kwast en verf. Terwijl zij  hun armen vol schilderden met zwart/wit-patronen, deden de volwassen geblinddoekt aan lange tafels een smaaktest. “Smaakt het wit, of smaakt het zwart?”, dat was de vraag. Leuk, spannend, smakelijk, maar ook een beetje eng! De smaak van zwarte bonen, daar griezelde ik een beetje van.
Daarna waar het allemaal om draaide: de voorstelling ZEBRA ZEBRA. Het was een dynamisch spektakel in een popart decor, waarin op verrassende wijze gebruik werd gemaakt van audiovisuele middelen. Na de voorstelling was er een gesprek tussen de theatermakers en het publiek. “Hoe gaan we om met dingen, die we vreemd vinden, en waarvoor we misschien bang zijn?”, om die vraag draaide gesprek. Het was een geweldige middag. Medewerkers van NTjong, bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.