Sweelinckplein

Schweelinckplein
Donderdagmiddag, Sweelinckplein.

Voordat ik naar het Sweelinckplein wandelde heb ik mijn nog vrij nieuwe fiets voor een servicebeurt naar rijwielmagazijn van Capelleveen in de Obrechtstraat gebracht. De twee broers die de zaak drijven voetbalden vroeger bij HMSH aan de Vrederustlaan. Ik voetbalde in mijn jeugd op hetzelfde sportcomplex maar aan de andere kant, bij GONA aan de Beresteinlaan. Dat schept een band.

Omdat we voor een deel de velden moesten delen was er vroeger sprake van animositeit tussen GONA en HMSH. Heel diep zat dat niet want toen in de jaren zeventig de kantine van HMSH in vlammen op ging, droeg GONA door een inzamelactie een steentje bij aan de financiering van een nieuwe kantine voor HMSH.

Een gedachte over “Sweelinckplein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.