Table-Tableau

Wim en ik zijn gisteren teruggekomen uit Frankrijk waar we in departement de Nievre in Bourgogne een workshop portretschilderen hebben gevolgd.  We kregen les van de schilder Ben Lustenhouwer. Gastheer en gastvrouw waren Agnes en Bas van Gaalen van het cursuscentrum Table-Tableau. Ons klasje bestond uit 8 cursisten.

We schilderden met olieverf naar portretfoto’s. Het ging om de techniek van het schilderen: de organisatie, de opbouw van het palet, het kleurgebruik, de compositie… Ik vond het heel moeilijk!

Hieronder een impressie van de afgelopen week.DSC01198

DSC01199In de trein op de heenweg.

DSC01203

DSC01204Wim aan het tekenen voor ons houten huisje. Daar sliepen we alleen. In een centraal gebouwtje, dat we deelden met Gerrit, Margreet en Franklin, waren alle andere faciliteiten.

DSC01191Hier is Wim aan het tekenen bij het gemeenschappelijke gebouw.

DSC01192De auto van Franklin voor het gemeenschappelijke gebouw. Door de warmte wilde de inkt niet van mijn tekenpennetje vloeien. Ik heb daarom mijn pennetje bij deze tekening mishandeld. Ik ben de baas!

DSC01190Na het schilderen trokken Wim en ik met de fietsen, die we hadden gekregen erop uit om te gaan tekenen. Dit is het kanaal de Nievre. Het bootje dient soms ook als slaapplaats voor cursisten.

DSC01193Dit is het kerkje van Bazolles. Voor deze tekening heb ik viltstiften, kleurpotloden en gewone potloden gebruikt, een rommeltje dus.

DSC01194Dit is de sluis bij het plaatsje Baye.

DSC01167Een panoramafoto van het atelier waar we schilderden.

DSC01178De portretten die Wim en ik van onze schoonvaders maakten voor een schilderij van Ben Lustenhouwer.

DSC01184Franklin met twee van zijn portretten. Franklin is profvoetballer geweest, hij kan mooi gitaar spelen en ook nog heel goed schilderen. Een man van vele talenten!

DSC01197

Portretten die ik van Paulina en van mijzelf heb gesch
ilderd. Alle begin is moeilijk!

DSC01205De Belgische architect Fred aan het werk. Hij was één van de vaardigste cursisten.

DSC01186Het hele klasje.

DSC01200

DSC01201In de trein op de terugreis.

Het was een leerzame en gezellige week. Bas en Agnes van Table-Tableau doen alles om te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt en Ben Lustenhouwer is een hartelijke en kundige leermeester van wie ik veel heb geleerd. 

3 gedachten over “Table-Tableau

  1. Heij Geert,

    Heerlijk om jouw werk nog eens te bekijken, niet alleen voor wat betreft techniek maar ook de omgeving die je in beeld hebt gebracht. ’t Brengt me weer even terug naar vorige week. Vond je ’t niet fantastisch? Anders ik wel… Nou, heel veel succes en misschien tot volgend jaar!

    Like

  2. Hele mooie resultaten van je Franse werkweek!!!! Leuk dat je ons laat meegenieten op je weblog. Het lijkt me een geweldige invulling van je vakantie. Staat ook nog op mijn verlanglijstje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.