Recensie

Boekhandel Bij Bruna vond ik net onderstaande recensie van Honderd Circusspelen, het boekje dat ik vorig jaar heb geïllustreerd. Mijn illustraties worden vrolijke pentekeningen genoemd. Dat klopt wel, lijkt mij.

Recensie De circusspelen zoals in deze uitgave beschreven, zijn eenvoudig en in korte tijd te realiseren, heel gevarieerd in vorm en inhoud en opklimmend in moeilijkheidsgraad: vanaf 4-12 jaar. Het hele circus komt voorbij: clowns, acrobaten, jongleurs, dompteurs enz. De spelen worden duidelijk uitgelegd. Leeftijdsgroep, locatie, doel, tijdsduur en benodigdheden worden genoemd. Ook aan de samenstelling van een gevarieeerd circusprogramma, voor elke leeftijdsgroep, wordt aandacht besteed. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar leeftijd, waarbinnen allerlei soorten spelen de revue passeren. Deze bundel is bedoeld als leidraad voor begeleiders/docenten van groepen kinderen, zowel op school als tijdens de vrijetijdsbesteding. Vrolijke pentekeningen verluchtigen de tekst. In de index staan alle spelen per leeftijdsgroep genoemd. Een literatuurlijst, muzieksuggesties en handige email-adressen besluiten het boek. De auteur is spelpedagoog en regisseur; hij doceert drama en dans.

R.J. Volgers-Dekker

http://www.bruna.nl/boeken/9789088400001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.