Buikdansen

Pal1_2

Gisteren de premiere van Het paleis van de Liefde in theater Pierrot. De voorstelling is een productie van buikdansschool Yamina. Ik heb de tekst geschreven, het decor geschilderd en ik ben verteller. Op deze foto wordt het decor opgehangen en zijn de danseressen aan het oefenen.

Pal3_1

Ik ben een oude prins die verhaalt over de liefde van zijn leven. Ik kom tussen de dansen op, hoog op de tribune. Mijn jongere uitvoering staat op het toneel. Links op deze foto staat de jonge prins met lange donkere haren, ik sta helemaal rechts, met een grijze pruik.

Pal5_1

Mumtaaz danst hier alleen, op een feest aan het hof. Haar schoonheid, haar eenvoud en haar gratie betoveren de jonge prins. Hij is in haar ban. Dit meisje moet zijn vrouw worden!

Deze foto heb ik, zonder flits, vanaf mijn plaats hoog op de tribune genomen. Het is niet goed om als acteur foto`s te nemen, maar ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik zat de hele voorstelling alleen op een trap achter de tribune, te wachten tot ik weer op moest. Als de muziek stopte en het spotlicht aan ging moest ik weer verschijnen, om verder te gaan met het verhaal van mijn leven. Van de dans zelf zag ik dus weinig. Een beetje eenzaam, wel goed om me in te leven in de rol, want de oude prins was ook eenzaam.

Pal6

Het einde van de voorstelling; alle spelers en danseressen komen op om het applaus in ontvangst te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.